Pokerisivujen KOKKIKOULU

Olohuoneen valitut palat
Puliveivari
Viestit: 3228
Liittynyt: 26 Loka 2009, 10:37
Paikkakunta: Scoopville

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Puliveivari » 11 Tammi 2012, 20:15

ThaSpecialist kirjoitti:Pakko kyllä kans hehkuttaa noita täytettyjä paprikoita.
Tänää ite uskaltauduin kokeilee, ja ooli kyllä hyviä ja helppoja tehdä. Heitin sekaan vähän aurajuustoa ja se kyllä kävi noihin hyvin.
Kaikesta safkasta saa hyvää ku pistää aurajuustoa mukaan :p

Oma ehkä alltime ultime super kesäherkkuni on aurajuustolla täytetyt herkkusienet johon heitetään pekonisiivu ympäri ja grilliin. Om nom nom.
Punamustavalkoinen, rakkautemme ikuinen <3

Buglu
Viestit: 375
Liittynyt: 26 Helmi 2010, 02:08

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Buglu » 12 Tammi 2012, 13:49

Kokeilin tänään tehä suht samoilla ohjeilla kun noi täytetyt paprikat mutta silpoin paprikat ja lisäsin kesäkurpitsaa niin tuli kyl todella bueno pataruoka.

700g jauhelihaa

4 paprikaa

1 iso kesäkurpitsa

200g chili tuorejuustoa

juustoraastetta

2dl kermaa

Mausteita

Eli pilkoin pieneks noi vihannekset ja paistoin jauhelihan pannulla.Lisäsin kypsän jauhelihan joukkoon ton tuorejuuston ja sekottelin ne.Sitten kaikki syvään uunin kestävään kulhoon ja kerma perään.Sekottelua,Juustoraasteet päälle ja uuniin tunniks 175 asteessa.

Todella hyvää ja tätä on vähän helpompo syödä kun noita täytettyjä paprikoita.Saa helposti lautaselle ja vaikka duuniin mukaan.

Suosittelen!

Joker
Viestit: 26
Liittynyt: 01 Joulu 2005, 15:07

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Joker » 13 Tammi 2012, 01:21

Buglulle propsit, loistavaa settiä oli! :)

tuomari
Viestit: 34
Liittynyt: 03 Joulu 2005, 13:14

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja tuomari » 13 Tammi 2012, 10:42

Kokkailua on tullut harrastettua nyt muutama vuosi, ja siitä on tullut hyvin rakas asia. Yksi parhaista asioista maailmassa on hyvä burgeri, ja ainakin tällä ohjeella tehtynä saa aina erittäin hyvän mielen. Vaikka raaka-aineiden määrä voi näyttää suurelta, on tämä(kin) burgeri yksinkertainen tehdä. Ja erinomaisen makuinen. Ohje Jamie Oliverin käsialaa.

Suosittelen ohjetta neljälle, jolloin jokainen saa sopivan 250g piffin :p

Raaka-aineet:
1 kuivattu chili (tai enemmän oman maun mukaisesti, oon käyttänyt myös tuoretta)
1/2 punasipuli, pilkottu pieneksi
1 oksa tuoretta rakuunaa (kuivana n. 1/4 teelusikallista)
muskottipähkinä, reilu hyppysellinen
1 kananmuna
1 teelusikka Dijon-sinappia
pieni kourallinen kuivia leivänmuruja (ei välttämätön, jos oon tehnyt karppaajille sopivaa niin nämä jää pois)
2 ruokalusikallista juuri raastettua Parmesania (kannattaa ostaa pala ja raastaa itse, loppupala säilyy hyvin)
1 kg jauhelihaa (jos löytää niin kannattaa ostaa sellaista, missä rasvaa 20% tai ainakin lähelle sitä)

Suolaa ja pippuria (kaupoista saa valmiita pieniä myllyjä maustehyllyistä, toimii mainiosti ja paljon parempaa kuin valmiiksi grindattu (ehehe)

Hyviä purilaissämpylöitä
isoja tomaatteja
salaatti
Cheddar-viipaleita

Ohje:

1. Sekoita keskenään sopivaksi mössöksi* chili, sipuli, rakuuna, muskottipähkinä, kananmuna, Dijon, leivänmurut ja Paremasan.
2. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin mössön kanssa.
3. Muotoile haluamasi määrä sopivia pihvejä (4-5), niistä tulee aika paksuja, mutta niin kuuluukin
4. Pistä piffit jääkaappiin n. puoleksi tunniksi, kiinteytyvät. Pakkasessa ulkona vähempikin aika riittää
5. Sivele pihveihin hieman oliiviöljyä molemmin puolin.
6. Mausta molemmat pihvin puolet reilulla määrällä suolaa ja pippuria. Oikea määrä löytyy kokeilemalla, mutta yleensä ihmiset taitaa tupata olemaan liian varovaisia. Jos luulet että olet tällainen ihmistyyppi lisää molempia vielä kerran sen jälkeen, kun sinusta tuntuu, että molempia on tarpeeksi.
7. Paista pihvit sopivan kypsiksi käännelle niitä aina n. minuutin parin välein. Normipaksuudella n. 10-12 minuuttia ja pihvi on hyvin medium, enemmän niin kypsyy. Tämä riippuu niin paljon pannusta ja levystä.
8. Laita viimeisen käännön jälkeen Cheddar-viipale piffin päälle sulamaan.
9. Nosta pihvit pois pannulta ja pyyhi hieman enimpiä rasvoja. Laita tämän jälkeen sämpylät pannulle ja kuumenna molemmin puolin, maun mukaan jätä rapeaksi tai pehmeäksi.
10. Kasaa burgeri haluamallasi tavalla.
11. Ota kylmä olut kaapista seuraksi ja nauti.


* mössö luonnollisesti amatöörin keittiötermi, mutta kaikki ainakin tajuaa mitä se tarkoittaa

Kuva

Kuvassa tehdyt burgerit tein yllä olevalla toimistollamme Maltalla perjantai-illan iloksi.

Mikko Hirvonen

anakonda
Viestit: 804
Liittynyt: 26 Loka 2005, 18:14
Paikkakunta: tampere

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja anakonda » 13 Tammi 2012, 13:13

Kerran päässyt maistamaan kyseisen herran tekemiä burgereita juurikin tuolla reseptillä. Paras bugeri mitä oon koskaan syönyt. Veeery tasty! :yes:

Avatar
peeksa
Viestit: 2161
Liittynyt: 19 Maalis 2007, 00:18

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja peeksa » 13 Tammi 2012, 14:44

Tänään lounaaksi tälläinen setti. Ohje sama kuin ylempänä, mutta nyt lihana on entrecote:

Kuva

peeksa

Avatar
FunkMastah
Viestit: 626
Liittynyt: 24 Syys 2009, 13:14
Paikkakunta: Lahti

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja FunkMastah » 13 Tammi 2012, 23:46

Perus perjantaimätöt:

Poron sisäfilettä karpalokastikkeella ja hunajaiset uunikasvikset
IMG_4460 copy.jpg
IMG_4460 copy.jpg (128.88 KiB) Katsottu 4930 kertaa
Asettelussa suuresti toivomisen varaa, mut nälkä lähti :)
Vooooi paska, tähän on tultu
hymyilen masentuneena, mähän oon hullu
Vooooi paska, järki lähti
kun päätin että isona musta tulee pokkatähti

FunkMastah:n pelit

Avatar
Jabonator
Viestit: 460
Liittynyt: 13 Tammi 2008, 19:20
Paikkakunta: Espoo

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Jabonator » 13 Tammi 2012, 23:55

MBN, jos perus perjantaimättönä vetelee poron sisäfilettä. =D>

Avatar
FunkMastah
Viestit: 626
Liittynyt: 24 Syys 2009, 13:14
Paikkakunta: Lahti

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja FunkMastah » 14 Tammi 2012, 00:33

Jabonator kirjoitti:MBN, jos perus perjantaimättönä vetelee poron sisäfilettä. =D>
IMO hinnassa ei niin paljon eroa naudan sisukalla ja porolaisella (kauppahallin lihatiski) ja kyl toi poro on musta parempaa (vaikkakin se ero et poro on pakaste). Hitaasti sulattamalla liha on silti erihyvää, kypsyyden kanssa saa olla tarkempi ku naudan kanssa.
Vooooi paska, tähän on tultu
hymyilen masentuneena, mähän oon hullu
Vooooi paska, järki lähti
kun päätin että isona musta tulee pokkatähti

FunkMastah:n pelit

Avatar
NiklasR05
Viestit: 512
Liittynyt: 30 Tammi 2009, 12:06

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja NiklasR05 » 14 Tammi 2012, 01:34

FunkMastah kirjoitti: IMO hinnassa ei niin paljon eroa naudan sisukalla ja porolaisella (kauppahallin lihatiski) ja kyl toi poro on musta parempaa (vaikkakin se ero et poro on pakaste). Hitaasti sulattamalla liha on silti erihyvää, kypsyyden kanssa saa olla tarkempi ku naudan kanssa.
Nyt kun tohon naudan sisäfileeseen meni keskustelu(vaikkakin vähän negatiivisella sävyllä), niin laitetaan sit oma huominen menu tänne. Eli tarkoitus olis tehdä naudan sisäfilepihvejä kera paistettujen ja juustokuorrutteisten kesäkurpitsaviipaleiden. Saattaa olla, että huomenna tulee vielä postattua kuva tänne, jos vaan muistan/jaksan ja tarkempaa selostusta mitä lisukkeita/mausteita noihin tuli keksittyä.

Tänään ruokana oli keitettyjä vihanneksia kanakastikkeen kera. Kastikkeeseen tuli hunajamarinoituja broilerinsuikaleita tuomassa makeutta, punasipulia, jotain tomaattista ruokakerma sotkua, iso köntti aurajuustoa, useempi ravistus habanero tabascoa, basillikaa yms perus mausteita. Ja hyvää oli :)

Edit. Unohtu vielä mainita, että todella herkullisen näköinen toi tuomarin burgeriohje tossa ylempänä, tulee kyllä varmasti testattua sitä. Myös Buglun pataruoka vaikutti todella hyvältä, varsinkin kun oon itse myöskin suuri täytettyjen paprikoiden ystävä, niitä on tullut syötyä skidistä asti.
PokeriaR05 (at) Hotmail.com
Kuinka ollaan biittaamatta microja:
http://www.pokerisivut.com/forum/viewto ... 35#p328835

Luckky
Viestit: 446
Liittynyt: 06 Syys 2009, 19:03
Paikkakunta: Oulu

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Luckky » 14 Tammi 2012, 06:46

anakonda kirjoitti:Kerran päässyt maistamaan kyseisen herran tekemiä burgereita juurikin tuolla reseptillä. Paras bugeri mitä oon koskaan syönyt. Veeery tasty! :yes:
komppaan Anakondaa ja voin suositella burgereita. Itse olen kanssa kokenut saman makuelämyksen ja voin toeta kaverin hakkanneen Hubert Kellerin mennentullen.

Avatar
FunkMastah
Viestit: 626
Liittynyt: 24 Syys 2009, 13:14
Paikkakunta: Lahti

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja FunkMastah » 14 Tammi 2012, 10:12

NiklasR05 kirjoitti: Nyt kun tohon naudan sisäfileeseen meni keskustelu(vaikkakin vähän negatiivisella sävyllä)
Ei kai tossa naudan sisukkaa mitenkään dissata. Ei ainakaan tarkoituksellisesti. Yksi parhaista lihoista mitä on.

Ja itsekkin tykkään kotokutoisista burgereista, mut niitä on tullu tehtyä ihan mututuntumalla, joten toi Tuomarin ohje lähtee kyllä testaukseen.
Vooooi paska, tähän on tultu
hymyilen masentuneena, mähän oon hullu
Vooooi paska, järki lähti
kun päätin että isona musta tulee pokkatähti

FunkMastah:n pelit

Avatar
Jabonator
Viestit: 460
Liittynyt: 13 Tammi 2008, 19:20
Paikkakunta: Espoo

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Jabonator » 14 Tammi 2012, 12:56

Joo, jos naudan sisäfilettä vetelee perusmättönä perjantaisin, niin ei sillonkaan mun mielestä huonosti mene. Mun perjantaimätöt oli wieninleike opiskelijalounasravintolassa.

Avatar
Harbo
Viestit: 1207
Liittynyt: 25 Maalis 2007, 23:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Harbo » 14 Tammi 2012, 13:41

Pari perussettiä. Tässä tulinen gulassipata. Valurautapataan ja yhteensä antaa noin 90min muhia ja perunoita
on the side.

Ensin öljyssä lihan ruskistus ja porkkanat(eka ryhmä) aika ajoissa sisään että pehmentyvät kivasti. Mausteet ja muut täytteet
oman maun mukaan kehiin ja sitten tietenkin loppupuolella maistelua että tarviiko lisätä jotakin.

150 g purjoa
100 g lehtiselleriä
1 kpl porkkanaa
5 kpl valkosipulinkynttä

300-40 g marinoituja naudanlihasuikaleita
8 dl vettä
400 g chilitomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
1 kpl lihaliemikuutiota

1 1/2 tl oreganoa

1/4 tl mustapippuria (rouhittua)
1/4 tl cayennepippuria
2 kpl paprikaa

Tarjoiluun

persiljaa päälle lopuksi.

Tän päivän kalasetti. Perus kirjolohifile tai vastaava, noin 1kg. Maustetaan 20min ennen uuniin laittoa suolalla, sitruunapippurilla, kevyesti sokerilla ja voidellaan Creme Bonjour Cuisine valkosipuli+yrtit soossilla. Soossia tarvii käyttää vain alle purkin verran. Perunoita on the side ja uunissa 200C asteessa 30/35min max. Jos on liian kauan kala niin menee kuivaksi. Tää on helpoimpia
ja parhaimpia perusarkisettejä laittaa.

Perunat keitettynä kumpaankin itellä ollut.
Työnteko on juopottelevien luokkien kirous.
-Oscar Wilde-

Avatar
NiklasR05
Viestit: 512
Liittynyt: 30 Tammi 2009, 12:06

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja NiklasR05 » 14 Tammi 2012, 17:26

NiklasR05 kirjoitti: Saattaa olla, että huomenna tulee vielä postattua kuva tänne, jos vaan muistan/jaksan ja tarkempaa selostusta mitä lisukkeita/mausteita noihin tuli keksittyä.
Kuva meni vähän vituiks, kun tuli liian kiire syömään, mutta siis ruoka tuli tehtyä ja syötyä :)

Tein siis naudan sisäfilepihvejä, joihin laitoin pienet ripaukset suolaa ja pippurisekoitusta, molemmat myllystä, ennen paistoa, mutta muuten en niitä maustanut.

Kesäkurpitsoihin tulikin sit latettua enemmän makuja. Eli ensiks leikkasin kesäkurpitsasta noin 1-2cm paksuisia viipaleita, joiden päälle lorautin hieman öljyä. Tän jälkeen jälleen myllystä suolaa, pippurisekoitusta ja lisäksi chiliä. Tän jälkeen loraukset habanero tabascoa jokaisen viipaleen päälle ja lopuksi vielä päälle paprikajauhetta. Tän jälkeen pyörittelin viipaleita hieman siinä öljyssä ja mausteissa, jonka jälkeen heitin ne kuumalle pannulle. Esin paisto toiselta puolelta niin, että sinne tuli kaunis väri ja viipaleet lämpis kunnolla. Sitten kääntö ja otetaan esiin juustoraaste. Sen verran miksasin tota suunnitelmaa eilisestä, että raastoin juuston sekaan myöskin aurajuustoa, kun sitä sattui kaapissa vielä olemaan. Sitten vain ripotellaan käännettyjen viipaleiden päälle juustoraaste ja paistetaan, kunnes toinenkin puoli on kunnolla paistunut ja juusto sulanut viipaleiden päälle. Tän jälkeen paistoin pihvit ja ruokajuomana oli tällä kertaa vain olutta, kun unohdin eilisellä kauppareissulla hakea viinipullon, mutta oluenkin kanssa kyllä ruoka maistui, eli todella hyvää oli! :)

Toinen vaihtoehto olis ollut laittaa noi kesäkurpitsaviipaleet esim päivää aikasemmin likoomaan johonkin marinaadiin, mutta tällä kertaa en jaksanut nähdä vaivaa, ja on kyllä todella maistuvia noinkin.
PokeriaR05 (at) Hotmail.com
Kuinka ollaan biittaamatta microja:
http://www.pokerisivut.com/forum/viewto ... 35#p328835

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Olohuoneen valitut palat”