Pokerisivujen KOKKIKOULU

Olohuoneen valitut palat
Avatar
Kooname
Viestit: 843
Liittynyt: 19 Maalis 2006, 01:01
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Kooname » 08 Touko 2012, 09:30

Etanat on kyllä jees. Yllättävän helppo tehdä himassakin.

Avatar
Jabonator
Viestit: 460
Liittynyt: 13 Tammi 2008, 19:20
Paikkakunta: Espoo

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Jabonator » 19 Touko 2012, 11:16

Tänään menee glaseeratut porkkanat, sipulit ja 1 kokonainen valkosipuli kera possupihvin ja raejuuston. En itse mikään karppaaja ole, mutta sellaisille varmasti sopiva ateria taas.

Avatar
Jabonator
Viestit: 460
Liittynyt: 13 Tammi 2008, 19:20
Paikkakunta: Espoo

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Jabonator » 12 Tammi 2013, 16:57

Kuva

Jalkapallon kaveriksi quesadilloja ja Happy Joe.

Avatar
FunkMastah
Viestit: 626
Liittynyt: 24 Syys 2009, 12:14
Paikkakunta: Lahti

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja FunkMastah » 05 Helmi 2013, 23:17

Piti laittaa jo sunnuntaina,mut isketään nyt.

Super Bowl XLVII -burger ja itsetehdyt ranut \:D/
IMG_7896_copy_pieni.jpg
Vooooi paska, tähän on tultu
hymyilen masentuneena, mähän oon hullu
Vooooi paska, järki lähti
kun päätin että isona musta tulee pokkatähti

FunkMastah:n pelit

Edi_
Viestit: 23
Liittynyt: 31 Heinä 2013, 16:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Edi_ » 11 Elo 2013, 12:41

Jos pidät pitsasta, niin alla olevaa täyteyhdistelmää kannattaa ehdottomasto kokeilla:

-tomaattia
-fetajuustoa
-punasipulia
-kylmäsavuporoa viipaleina
-oliiveja
-kaprista

Olen jonkinverran kokeillut erilaisia täyteyhdistelmiä, mutta tämä on toistaiseksi paras mitä olen saanut aikaiseksi.

Avatar
IIIRefuse
Viestit: 1476
Liittynyt: 31 Elo 2009, 10:47
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja IIIRefuse » 29 Kesä 2017, 00:19

Paljon ollut puhetta blogien puolella ruokavaliosta jne. joten ajattelin että nyt voisi olla aika kaivaa tämäkin threadi haudastaan 8)

Kun ketju avattiin 2010, niin en luultavasti selvinnyt mikrolätystä ilman googlen auttavaa kouraa. Paljon on muuttunut noista päivistä, ja kun itsekin olen lähtenyt mukaan tähän terveyruokahifihössötyshippimättöön, niin ajattelin että voisi olla sopivampaa jatkaa blogeissa jopa kuumana käytyjä keskusteluja oman topikin alla?


Sen pidemmittä puheitta.. tällanen mättö oli ensimmäisiä kosketuksia lihattomaan ruokavalioon, joka ei kuitenkaan lipsahda vegaaniuden tms. puolelle. Valmistuu ihan helvetin nopeesti, maistuu omasta mielestä uskomattoman hyvälle(varsinkin kun odotukset on matalat) ja toimii pastan kanssa hyvänä vaihteluna sille paljon puhutulle jauhelihasoossille. Copypaste suoraan Kotikokki.net ohjeesta:


Raaka-aineet

300 g Pirkka -tuorepastaa/spagettia
150 g tuoretta pinaattia
2 sipulia
1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
1 tlk Pirkka -salaattijuustokuutioita, fetajuustokin käy
1½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
n. 2 rkl oliiviöljyä
raastettua parmesaania (pärjää ilmankin imo)


Ohjeet

Pane pastavesi kiehumaan ja keitä pasta/spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

Revi pinaatinlehdet. Suikaloi sipuli, puolita tomaatit ja valuta juusto/fetakuutiot.

Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia.

Lisää joukkoon pinaatti ja kypsennä vielä pari minuuttia.

Lisää puolet tomaateista ja juustokuutiot.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta pasta ja mausta se tilkalla öljyä.

Jaa pasta lautasille.

Annostele päälle kasvisseosta.

Laita sekaan loput kirsikkatomaatit.

Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.



Itse suosin ihan reilua maustamista varsinkin mustapippurin suhteen mutta jokainen löytää kyllä oman linjansa kokeilemalla 8-[
BLOG: http://www.pokerisivut.com/forum/viewto ... 75#p369010
"reppaa misclick-reppauksen reppausta, perus neloslevelin metagame-konsepti" @ Vanhaomena

Avatar
RiceRiceMaybe
Viestit: 1105
Liittynyt: 24 Maalis 2008, 00:53
Paikkakunta: Lahti

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja RiceRiceMaybe » 29 Kesä 2017, 12:04

Italiassa maistoin ekaa kertaa melanzanea ja ai että oli hyvää. Munakoison rakenne muuttuu erittäin meheväksi, jopa lihaisaksi (vaikka pyrin välttämään termiä). Kylkeen Pastellan tuorepastaa kylmähyllyltä, jos monena päivänä syö putkeen.

http://www.k-ruoka.fi/mita-tanaan-syota ... melanzane/

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/melanzane

Toinen favorite on hummus. Jos et tykkää hummuksesta niin tästä diggaa varmasti. Erittäin nopea tehdä ja tarvii vain blenderiä.

http://minimalistbaker.com/best-ever-5- ... ve-hummus/

Koska jenkkimitat niin selvennykseksi:
1 pkt kikherneitä veden kera ~400g (ei kaupasta saatavia höyrytettyjä, koska ei ole tarpeksi nestettä)
2-4 valkosipulin kynttä
~100g tahinia (about 4 reiluhkoa rkl)
1/2 sitruuna tai enemmän jos diggaa
Snadisti suolaa. Ei imo tarvi paljoa
Loraus extra neitsyt oliivöljyä

Suosittelen ostamaan Urtekramin Tahinia (jotku tahinit saattaa olla kitkerän makuisia, vähä kuin voikukka, joten brändillä on väliä).

Lisäksi kylkeen Persiljasalaatti:
1 paketti persiljaa
1 paketti KYPSIÄ kirsikkatomaatteja
1/4 punasipuli kuutioituna (optional)
1 rkl sitruunamehu (tai maun mukaan)
1 rkl extra neitsyt oliiviöljy (optional)

Silppua persilja ja puolita tomaatit. Yhdistä kulhossa ja nauti varrasleivän/muun kuivaleivän kanssa hummuksen kera.

Tarjoile varrasleivän esim. https://www.linkosuo.fi/tuotteet/varras ... eipa-500-g tai oman ehdottoman suosikin eli kauralantin kanssa http://www.bitmix.fi/kauralantti/

Aikaa menee max 15min ja myös vegaaninen. Ravintoarvot erittäin kohdillaan ja takuulla pitää nälän loitolla.

edit. hummuksesta puuttui sitruuna!
Viimeksi muokannut RiceRiceMaybe, 29 Kesä 2017, 18:16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
rraketti
Viestit: 99
Liittynyt: 29 Touko 2012, 22:05

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja rraketti » 29 Kesä 2017, 16:50

Oli kyl törkeen hyvää toi feta-tomaatti-pinaatti pasta. 4.5/5. Ja varsinkin kun laitto just reilusti tota mustapippuria. Kiitos reseptistä! :)

Suht hintava vaan kun ostoksiin meni reilu 16e. Tosin oliiviöljy +4e ja oisin voinut halvempia tuotteita ostaa.

Pitää kokeilla tota ricericen reseptiä joku pvä. Saa laittaa lisää jos jtn tosi hyviä tulee mieleen.

temputtajaa
Viestit: 41
Liittynyt: 29 Touko 2017, 01:20

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja temputtajaa » 30 Kesä 2017, 01:09

rraketti kirjoitti:Oli kyl törkeen hyvää toi feta-tomaatti-pinaatti pasta. 4.5/5. Ja varsinkin kun laitto just reilusti tota mustapippuria. Kiitos reseptistä! :)

Suht hintava vaan kun ostoksiin meni reilu 16e.
Totahan se on kun haluat syödä kasvispainotteista ruokaa niin se maksaa paljon enemmän vs perus lihamätöt. Lihakarjaa tuotetaan niin paljon enemmän ja varsinkin halvimmat osat (mitkä on parhaita) ei maksa juuri mitään. Tarkotan tietty, jos haluat syödä muutakin kuin perus kotimaisia juureksia satokauden aikaan. Tai vastaavasti ryynätä pitkin peltoja keräämässä voikukkia ja neulasia.

Ja toi melanzanehan on käytännös suoraan moussaka ilman jauhelihaa. Ja tossakin ohjeessa heti ekana skippaa noi kuoritut luomutomaatit tölkissä ja ostaa tuoreita ja kalttaa ne ite. Parempaa, tuoreempaa ja halvempaa.

Avatar
KannuHannu
Pokerisivut - striimaaja
Viestit: 316
Liittynyt: 29 Joulu 2016, 11:48

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja KannuHannu » 23 Marras 2017, 15:22

Kannun lohirullat uunissa

- Ison lohifileen paksu keskikohta(tai valmiit graavisiivut)
- Juustoraaste tai tuorejuusto
- Suolaa, tuore tilli tai ruohosipuli (kuivamauste käy hätätilanteessa)

Nypi fileestä selkäruodot jos niitä vielä on. Leikkaa vaakatasossa fileestä ohuita siivuja.
Levitä siivut auki pellille. Ripottele suola, Juustoraaste/tuorejuusto ja yrtit pintaan. Kääri mahdollisimman tiiviiksi rulliksi. Pintaan voi myös ripotella juustoraastetta.

Uuni 200 astetta 15-20min kunnes juusto kullanruskeaa.

Starsailor
Viestit: 177
Liittynyt: 01 Helmi 2007, 22:48
Paikkakunta: Tampere

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Starsailor » 28 Marras 2017, 14:15

Yksinkertainen niksi, mutta uskon, että valtaosa täällä hyötyy siitä:

- Käytä uunia paistamisen sijaan

Kanan, jauhelihan, vihannesten ym. maku parantuu, kun ne kypsentää uunissa pannulla paistamisen sijaan. Kokolihankin voi esipaistamisen jälkeen kysyttää uunissa ja rakenne säilyy parempana. Ruokavinkki:

Halloumi & kanafile pihvejä:

Pyörittele kanafilepihvit haluamassasi mausteissa (curry & mustapippuri) ja laita ne öljyttyyn uunivuokaan. Päälle n. 1cm paksuja halloumi levyjä ja kaiken päälle rakuunaa. Kypsennä n. 200 astetta 15-20min.

Avatar
Bmajor
Viestit: 312
Liittynyt: 23 Heinä 2006, 10:02

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

Viesti Kirjoittaja Bmajor » 02 Joulu 2017, 00:00

Lämpöiset leivät ja kylmä pepsi.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Olohuoneen valitut palat”