Paljon ollut puhetta blogien puolella ruokavaliosta jne. joten ajattelin että nyt voisi olla aika kaivaa tämäkin threadi haudastaan 8)
Kun ketju avattiin 2010, niin en luultavasti selvinnyt mikrolätystä ilman googlen auttavaa kouraa. Paljon on muuttunut noista päivistä, ja kun itsekin olen lähtenyt mukaan tähän terveyruokahifihössötyshippimättöön, niin ajattelin että voisi olla sopivampaa jatkaa blogeissa jopa kuumana käytyjä keskusteluja oman topikin alla?
Sen pidemmittä puheitta.. tällanen mättö oli ensimmäisiä kosketuksia lihattomaan ruokavalioon, joka ei kuitenkaan lipsahda vegaaniuden tms. puolelle. Valmistuu ihan helvetin nopeesti, maistuu omasta mielestä uskomattoman hyvälle(varsinkin kun odotukset on matalat) ja toimii pastan kanssa hyvänä vaihteluna sille paljon puhutulle jauhelihasoossille. Copypaste suoraan Kotikokki.net ohjeesta:
Raaka-aineet
300 g Pirkka -tuorepastaa/spagettia
150 g tuoretta pinaattia
2 sipulia
1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
1 tlk Pirkka -salaattijuustokuutioita, fetajuustokin käy
1½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
n. 2 rkl oliiviöljyä
raastettua parmesaania (pärjää ilmankin imo)
Ohjeet
Pane pastavesi kiehumaan ja keitä pasta/spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Revi pinaatinlehdet. Suikaloi sipuli, puolita tomaatit ja valuta juusto/fetakuutiot.
Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia.
Lisää joukkoon pinaatti ja kypsennä vielä pari minuuttia.
Lisää puolet tomaateista ja juustokuutiot.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta pasta ja mausta se tilkalla öljyä.
Jaa pasta lautasille.
Annostele päälle kasvisseosta.
Laita sekaan loput kirsikkatomaatit.
Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.
Itse suosin ihan reilua maustamista varsinkin mustapippurin suhteen mutta jokainen löytää kyllä oman linjansa kokeilemalla
