Pokerisivujen KOKKIKOULU

Olohuoneen valitut palat

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Jabonator » 05.02.2012 13:16

Jumalauta että näyttää hyvältä... Lohi ja katkarapu on kyllä jonkin sortin jumalten yhdistelmä...
Jabonator
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 460
Paikkakunta: Espoo
Liittynyt:
13.01.2008 19:20

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja zasga » 19.02.2012 13:29

Tänään vuorossa meksikolaisia herkkuja, suositellaan ruuaksi erityisesti chilipäille.

Tämmöisellä reseptillä tällä kertaa:

Chili con carne
-600g sikanautaa
-purkki tomaattimurskaa
-purkki kidneypapuja
-1 iso sipuli
-6 valkosipulinkynttä
-maustepussi(maggi chili con carne, ehkä paras noista maustepusseista)
-paprikajauhetta ja mustapippuria sattui löytyyn kaapista niin heitin sekaan
-2 teelusikkaa 88% naga morich chilitahnaa
-desi vettä
-maissilastuja
-ranskankermaa

Pilko sipuli ja kulottele siirrä syrjään. Ruskista jauheliha ja heitä maustepussi jauhelihan sekaan, heitä sipuli takas pannulle. Lisää pavut(valuta ja huuhdo vähän ennen lisäystä) ja tomaattimurska ja vesi ja muut mausteet ja hauduttele 15 minsaa kannen alla kunnes pavut on kypsiä. Valkosipulia kannattaa heittää reilusti mukaan 6-9 kynttä toimii hienosti chilin kanssa, jos 2-3 kynttä heittää ei maistu valkosipuli yhtään chilin alta. Kohtuu helppo safka ja parhailmmillaan tämä on vasta seuraavana päivänä, kun maut on päässyt sekoittuun ja imeytyyn jääkaapissa keskenään. Tarjoillaan riisin, maissilastujen ja ranskankerman kera. Eihän se ihmeelliseltä näytä, mutta maut oli ihan kohdallaan tälläkin kertaa.
Liitteet
IMG_0613.jpg
zasga
 
Viestit: 265
Liittynyt:
14.04.2010 0:37

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Jabonator » 25.02.2012 16:20

Tänään kokeilin kanarialaisia reseptejä, papas arrugadas ja mojo canario. Papas arrugadas tunnetaan Suomessa ryppyperunoinan. Keitetään suolaisessa vedessä, kun vedet kaadetaan pois, jätetään pohjalle tilkka, ja laitetaan levylle odottamaan, että vesi haihtuu. Suola kerääntyy perunoiden pintaan. Mojon tein paria reseptiä soveltaen, valkosipulia, chiliä, paprikajauhetta, suolaa, tomaattipyrettä, oliiviöljyä, sitruunamehua, korppujauhoja ja vettä. Paras olisi muussata morttelissa kaikki, mutta menee ihan pilkkomalla ja sekottamalla kans. Vähän tuli ehkä liian suolaista perunoista, mutta ihan hyvin ekaksi kerraksi. Kaveriksi possupihviä.

Kuva
Jabonator
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 460
Paikkakunta: Espoo
Liittynyt:
13.01.2008 19:20

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja AAking » 25.02.2012 23:13

Mulle suht tuttu Leipäressu, vink vink opiskelijat feat. muut juopot kun rahanne on finaalissa ja teillä sattuu olemaan pöydällä hieman kuivahtanutta ruisleipää duunatkaa siis tuota herkkua. Hyvin simppeli ohje: voi tehdä joko veteen tai maitoon mutta maitoo jos käytetään niin ehdottomasti punasta. Leivät pannulle ja voita perään. Sit käännellään leipiä pannussa ja kaadetaan maitoa sekaan semmosella tuntumalla että leivät imevät nesteen itseensä. Ja herkku on valmis sitten syötäväks vaikkapa puolukkahillon tai ihan voin kera, ehkä perinneruokien ykkönen sitten kalakukon :-D
"Meitä tuli vastaan pari hortonomia jotka oli ollu samoilla kukkienkastelukursseilla mun tyttöystävän kanssa"
- Remu Aaltonen

"Hättäilemällä ei tule kun kuspiä mukuloita!"
AAking
 
Viestit: 200
Liittynyt:
09.04.2008 17:12

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Jabonator » 03.03.2012 17:21

Kuva

Jauhelihapihvit, massaan heitetty normijuttujen lisäksi vähän kuivattuja suppilovahveroita, ja puoli pakettia pekonia. Uunissa vedetyt lohkoperunat ja karamellisoitua sipulia kyljessä.
Jabonator
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 460
Paikkakunta: Espoo
Liittynyt:
13.01.2008 19:20

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja FunkMastah » 04.03.2012 2:41

Ehkä väärä thread, mut STADIN KEBEB! vittu!!!!
Perus lördag natten tilaus tehtiin ja safkat hankassa alta minsan (menar mikro). No vitun sama siin vaiheessa, tallattin hotelliin tennspalatsista presidenttiin (n.3min) Huoneessa boksit auki ja kummallakaan ei haarukka tai veistä.
En nyt vitusti uskonut et saisin kunnon vastausta, mut soitin kyseiseen lafkaan. Eka ei kuulunut mitään, mut tokalla kerralla vastattiin ja kysyin et "käytii just hakee pari annosta kebabbia mukaan, mut ei ollu mitään haarukoita mukana. Vastaukseksi sain räkäsen naurun ja vitun huonolla suomella kysymyksen eikö(imagine urself) ja vähän naurua perään. Rauhallisellakin miehellä meni siinä vaiheessa hermot ja avauduin tyylikkäästi puhelimmen ja lupasin laittaa asiaa eteenpäin + luuri korvaan. Sit laitoin sivujen kautta palautteen, enkä vitun varmasti eksy kyseiseen mikrokebab mestaan uudestaan.

Kiitos ja kumarrus.

Onneks himassa saa kunnos sarkaa tehtyä!
Vooooi paska, tähän on tultu
hymyilen masentuneena, mähän oon hullu
Vooooi paska, järki lähti
kun päätin että isona musta tulee pokkatähti

FunkMastah:n pelit
FunkMastah
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 626
Paikkakunta: Lahti
Liittynyt:
24.09.2009 12:14

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja jamoz » 04.03.2012 13:42

Eiliseltä:

Alkuruoka:
Kuva
Savupallasta, kampasimpukoita. Valkosipulipatonki, tomaatti, rucola.

Savusta (sähkösavustimet näppäriä) filee sinipallasta (tai mitä vaan muuta kalaa, kaikkia voi savustaa, rasvaiset kalat parhaita). Savustetaan leppäpuruilla (olemassa myös maustettuja puruja) ja parilla sokeripalalla (kaunis väri tulee sokerista). Voi myös lisätä erilaisia makuja, esim. tähän laitettiin Jallua :) Savustusaika 10-20min riippuen kalan koosta.

Mausta kampasimpukat öljyllä, sitruunalla ja suolalla. Paista pannulla öljyssä kunnes pinta saa kauniin värin ja käännä. n.1min/puoli.

Pääruoka
Kuva
Naudan sisäfilepihvi, glaseeratut uunijuurekset, bearnaisekastike

1) Pihvit huoneenlämpöön 30min ennen paistoa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2) Pilko juurekset (esim. bataatti, palsternakka, maniokki, parsa) uunivuokaan. Lisää öljyä, suolaa, pippuria. Uuniin 250C. 10min jälkeen lorauttele päälle hunajaa ja takas uuniin 5-15min riippuen haluatko pikkusen rapeita vai pehmeitä.
3) Pihvien paistoon paras on valurautapannu. Pannu kuumaksi, levitä pihvien pintaan tippa öljyä ja pihvit pannuun. Kun pihvin ulkoreuna on paistunut puoleenväliin (2-3min riippuen paksuudesta), käännä ja samahomma toiselta puolelta. Näin tulee medium-. Nosta paistetut pihvit folion sisään ja anna vetäytyä puolet paistoajasta.
Tärkeintä laittaa pihvit KUUMALLE pannulle (pinnat kiinni ettei nesteet pääse valumaan ja liha kuivumaan) ja samoten ei mennä haarukalla/veitsellä törkkimään pintaa rikki.
4) Kastikkeessa tuli sen verran huijattua et se tuli suoraan purkista :D Kattilassa pari minuuttia.

Sinipallas n.5e, kampasimpukat n.2e/kpl, pihvi n.10e.
Valmistusaika 45min

Tähän ateriaan tuli ihan panostettua 8)
jamoz
 
Viestit: 411
Liittynyt:
23.07.2007 13:42

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Limppari » 04.03.2012 14:52

Ite teen pihvin kans yleensä kermapippurikastikkeen tosi helppo ja nopee

2dl kuohukermaa
1 rkl sinappia
loraus vasikanfondia
pippurisekotusta oman maun mukaan (itse laitan aika reilusti)

noi vaa kiehauttaa kattilassa ja se on siinä..
Limppari
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 1990
Paikkakunta: Turku
Liittynyt:
29.10.2006 23:06

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja jiihah » 04.03.2012 17:48

vittu tän ketjun kanssa, ku iskee hullut manarit ku kattelee noit kuvii :-D
jiihah
 
Viestit: 612
Liittynyt:
30.07.2009 20:56

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja jamoz » 11.03.2012 15:00

Kuva

Etanat roquefortjuustolla ja valkosipulilla:

etanoita (24kpl purkki stokkan herkussa 6,90e)
1/2 sipuli
75g voita
2dl valkoviiniä
100% roquefort sinihomejuustoa
vähän sitruunankuoriraastetta, persiljaa ja pippuria

1) huuhtele ja kuivaa etanat
2) kuullota sipuli ja valkosipuli voinokareen kanssa, lisää etanat ja viini, keitä kunnes viini haihtunut (n.5min)
3) sekoita pehmeä voi, juusto, persilja, valkosipuli, sitruunankuori, pippuri massaksi
4) etanat etanapannuun ja massaa päälle
5) 250 asteiseen uuniin kunnes pinta vähän ruskistuu

Tarjoile leipäpalojen ja sitruunalohkojen kanssa.
jamoz
 
Viestit: 411
Liittynyt:
23.07.2007 13:42

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja BlindEater1o1 » 12.03.2012 14:55

Tein eilen törkeen hyvää/melko kaloripitoista (läskiä) herkkua. Jostain telkkarin kokkiohjelmasta otin tän reseptin.

Ainekset:

2 levyä maitosuklaata (400g)
Vaahtokarkkeja (oman fiiliksen mukaan)
Pistaasipähkinöitä (oman fiiliksen mukaan)

1) Sulata suklaat vesihauteessa.
2) Sekoita suklaa/vaahtokarkit/pähkinät voimakkailla/nopeilla liikkeillä.
3) Kaada leivinpaperilla vuorattuun alustaan/vuokaan. Myös "mönjän" päälle leivinpaperia, jonka päälle tasaisesti painoa (itse pistin kirjoja).
4) 2h jääkaapissa, jonka jälkeen palotellaan sopiviksi paloiksi ja kohti naamaria.

Koostumus oli mukava ja noi pähkinät sopi imo tonne makeuden joukkoon ihan törkeen hyvin.

Kuva
BlindEater1o1
 
Viestit: 1700
Liittynyt:
22.07.2007 22:12

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja hubbabubba » 13.03.2012 16:21

jamoz kirjoitti:Kuva

Etanat roquefortjuustolla ja valkosipulilla:

etanoita (24kpl purkki stokkan herkussa 6,90e)
1/2 sipuli
75g voita
2dl valkoviiniä
100% roquefort sinihomejuustoa
vähän sitruunankuoriraastetta, persiljaa ja pippuria

1) huuhtele ja kuivaa etanat
2) kuullota sipuli ja valkosipuli voinokareen kanssa, lisää etanat ja viini, keitä kunnes viini haihtunut (n.5min)
3) sekoita pehmeä voi, juusto, persilja, valkosipuli, sitruunankuori, pippuri massaksi
4) etanat etanapannuun ja massaa päälle
5) 250 asteiseen uuniin kunnes pinta vähän ruskistuu

Tarjoile leipäpalojen ja sitruunalohkojen kanssa.


Uijui, täytyy kokeilla joskus, valkosipulietanoita on tullu sillon tällön vedeltyä ravintola kolmessa kruunussa, mielettömän hyvää!
hubbabubba
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 377
Liittynyt:
23.11.2007 12:56

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Guerilla » 29.03.2012 9:40

Kasvislisäke

1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
omenaviinietikkaa
tinjamia
suolaa
mustapippuria
sokeria

Paloittele kesäkurpitsat haluamasi kokoisiksi palasiksi ja lisää sekaan punasipulilohkot (saa olla aika isojakin). Aseta kulhoon ja lisää rypsiöljyä (1-1,5dl), sekoita. Lisää joukkoon pilputtu valkosipuli, tinjami, suola ja mustapippuri sekä pari hyppysellistä sokeria , joka hieman tasoittaa makuja ja happoa. Omenaviinietikkaa oman maun mukaan, esim. 2-3rkl. Anna maustua huoneenlämmössä muutamia tunteja ja nauti lisäkkeenä.
Guerilla
 
Viestit: 27
Paikkakunta: Tampere
Liittynyt:
29.01.2009 21:43

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja RiceRiceMaybe » 07.05.2012 19:44

RiceRiceMaybe
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 1105
Paikkakunta: Lahti
Liittynyt:
24.03.2008 0:53

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja ylad » 08.05.2012 0:52

RiceRiceMaybe kirjoitti:Suosittelen, aivan A++ :

http://i2.aijaa.com/b/00918/10029805.jpg


Näyttääpä hyvältä, pakko testaa pian. Ty!
ylad
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 627
Liittynyt:
22.10.2007 16:27

EdellinenSeuraava

Palaa alueelle Olohuoneen valitut palat