Pokerisivujen KOKKIKOULU

Olohuoneen valitut palat

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Kooname » 08.05.2012 9:30

Etanat on kyllä jees. Yllättävän helppo tehdä himassakin.
Kooname
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 843
Paikkakunta: Helsinki
Liittynyt:
19.03.2006 1:01

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Jabonator » 19.05.2012 11:16

Tänään menee glaseeratut porkkanat, sipulit ja 1 kokonainen valkosipuli kera possupihvin ja raejuuston. En itse mikään karppaaja ole, mutta sellaisille varmasti sopiva ateria taas.
Jabonator
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 460
Paikkakunta: Espoo
Liittynyt:
13.01.2008 19:20

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Jabonator » 12.01.2013 16:57

Kuva

Jalkapallon kaveriksi quesadilloja ja Happy Joe.
Jabonator
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 460
Paikkakunta: Espoo
Liittynyt:
13.01.2008 19:20

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja FunkMastah » 05.02.2013 23:17

Piti laittaa jo sunnuntaina,mut isketään nyt.

Super Bowl XLVII -burger ja itsetehdyt ranut \:D/

IMG_7896_copy_pieni.jpg
Vooooi paska, tähän on tultu
hymyilen masentuneena, mähän oon hullu
Vooooi paska, järki lähti
kun päätin että isona musta tulee pokkatähti

FunkMastah:n pelit
FunkMastah
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 626
Paikkakunta: Lahti
Liittynyt:
24.09.2009 12:14

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Edi_ » 11.08.2013 12:41

Jos pidät pitsasta, niin alla olevaa täyteyhdistelmää kannattaa ehdottomasto kokeilla:

-tomaattia
-fetajuustoa
-punasipulia
-kylmäsavuporoa viipaleina
-oliiveja
-kaprista

Olen jonkinverran kokeillut erilaisia täyteyhdistelmiä, mutta tämä on toistaiseksi paras mitä olen saanut aikaiseksi.
Edi_
 
Viestit: 23
Paikkakunta: Helsinki
Liittynyt:
31.07.2013 16:55

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja IIIRefuse » 29.06.2017 0:19

Paljon ollut puhetta blogien puolella ruokavaliosta jne. joten ajattelin että nyt voisi olla aika kaivaa tämäkin threadi haudastaan 8)

Kun ketju avattiin 2010, niin en luultavasti selvinnyt mikrolätystä ilman googlen auttavaa kouraa. Paljon on muuttunut noista päivistä, ja kun itsekin olen lähtenyt mukaan tähän terveyruokahifihössötyshippimättöön, niin ajattelin että voisi olla sopivampaa jatkaa blogeissa jopa kuumana käytyjä keskusteluja oman topikin alla?


Sen pidemmittä puheitta.. tällanen mättö oli ensimmäisiä kosketuksia lihattomaan ruokavalioon, joka ei kuitenkaan lipsahda vegaaniuden tms. puolelle. Valmistuu ihan helvetin nopeesti, maistuu omasta mielestä uskomattoman hyvälle(varsinkin kun odotukset on matalat) ja toimii pastan kanssa hyvänä vaihteluna sille paljon puhutulle jauhelihasoossille. Copypaste suoraan Kotikokki.net ohjeesta:


Raaka-aineet

300 g Pirkka -tuorepastaa/spagettia
150 g tuoretta pinaattia
2 sipulia
1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
1 tlk Pirkka -salaattijuustokuutioita, fetajuustokin käy
1½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
n. 2 rkl oliiviöljyä
raastettua parmesaania (pärjää ilmankin imo)


Ohjeet

Pane pastavesi kiehumaan ja keitä pasta/spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

Revi pinaatinlehdet. Suikaloi sipuli, puolita tomaatit ja valuta juusto/fetakuutiot.

Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia.

Lisää joukkoon pinaatti ja kypsennä vielä pari minuuttia.

Lisää puolet tomaateista ja juustokuutiot.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta pasta ja mausta se tilkalla öljyä.

Jaa pasta lautasille.

Annostele päälle kasvisseosta.

Laita sekaan loput kirsikkatomaatit.

Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.



Itse suosin ihan reilua maustamista varsinkin mustapippurin suhteen mutta jokainen löytää kyllä oman linjansa kokeilemalla 8-[
BLOG: viewtopic.php?f=46&t=15868&start=375#p369010
"reppaa misclick-reppauksen reppausta, perus neloslevelin metagame-konsepti" @ Vanhaomena
IIIRefuse
 
Viestit: 1473
Paikkakunta: Hämeenlinna
Liittynyt:
31.08.2009 10:47

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja RiceRiceMaybe » 29.06.2017 12:04

Italiassa maistoin ekaa kertaa melanzanea ja ai että oli hyvää. Munakoison rakenne muuttuu erittäin meheväksi, jopa lihaisaksi (vaikka pyrin välttämään termiä). Kylkeen Pastellan tuorepastaa kylmähyllyltä, jos monena päivänä syö putkeen.

http://www.k-ruoka.fi/mita-tanaan-syotaisiin/keskiviikon-1.2.-jakso-melanzane/

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/melanzane

Toinen favorite on hummus. Jos et tykkää hummuksesta niin tästä diggaa varmasti. Erittäin nopea tehdä ja tarvii vain blenderiä.

http://minimalistbaker.com/best-ever-5-minute-microwave-hummus/

Koska jenkkimitat niin selvennykseksi:
1 pkt kikherneitä veden kera ~400g (ei kaupasta saatavia höyrytettyjä, koska ei ole tarpeksi nestettä)
2-4 valkosipulin kynttä
~100g tahinia (about 4 reiluhkoa rkl)
1/2 sitruuna tai enemmän jos diggaa
Snadisti suolaa. Ei imo tarvi paljoa
Loraus extra neitsyt oliivöljyä

Suosittelen ostamaan Urtekramin Tahinia (jotku tahinit saattaa olla kitkerän makuisia, vähä kuin voikukka, joten brändillä on väliä).

Lisäksi kylkeen Persiljasalaatti:
1 paketti persiljaa
1 paketti KYPSIÄ kirsikkatomaatteja
1/4 punasipuli kuutioituna (optional)
1 rkl sitruunamehu (tai maun mukaan)
1 rkl extra neitsyt oliiviöljy (optional)

Silppua persilja ja puolita tomaatit. Yhdistä kulhossa ja nauti varrasleivän/muun kuivaleivän kanssa hummuksen kera.

Tarjoile varrasleivän esim. https://www.linkosuo.fi/tuotteet/varrasleivat/luomu-varrasleipa-500-g tai oman ehdottoman suosikin eli kauralantin kanssa http://www.bitmix.fi/kauralantti/

Aikaa menee max 15min ja myös vegaaninen. Ravintoarvot erittäin kohdillaan ja takuulla pitää nälän loitolla.

edit. hummuksesta puuttui sitruuna!
Viimeksi muokannut RiceRiceMaybe päivämäärä 29.06.2017 18:16, muokattu yhteensä 1 kerran
RiceRiceMaybe
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 1083
Paikkakunta: Lahti
Liittynyt:
24.03.2008 0:53

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja rraketti » 29.06.2017 16:50

Oli kyl törkeen hyvää toi feta-tomaatti-pinaatti pasta. 4.5/5. Ja varsinkin kun laitto just reilusti tota mustapippuria. Kiitos reseptistä! :)

Suht hintava vaan kun ostoksiin meni reilu 16e. Tosin oliiviöljy +4e ja oisin voinut halvempia tuotteita ostaa.

Pitää kokeilla tota ricericen reseptiä joku pvä. Saa laittaa lisää jos jtn tosi hyviä tulee mieleen.
rraketti
 
Viestit: 61
Liittynyt:
29.05.2012 22:05

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja temputtajaa » 30.06.2017 1:09

rraketti kirjoitti:Oli kyl törkeen hyvää toi feta-tomaatti-pinaatti pasta. 4.5/5. Ja varsinkin kun laitto just reilusti tota mustapippuria. Kiitos reseptistä! :)

Suht hintava vaan kun ostoksiin meni reilu 16e.


Totahan se on kun haluat syödä kasvispainotteista ruokaa niin se maksaa paljon enemmän vs perus lihamätöt. Lihakarjaa tuotetaan niin paljon enemmän ja varsinkin halvimmat osat (mitkä on parhaita) ei maksa juuri mitään. Tarkotan tietty, jos haluat syödä muutakin kuin perus kotimaisia juureksia satokauden aikaan. Tai vastaavasti ryynätä pitkin peltoja keräämässä voikukkia ja neulasia.

Ja toi melanzanehan on käytännös suoraan moussaka ilman jauhelihaa. Ja tossakin ohjeessa heti ekana skippaa noi kuoritut luomutomaatit tölkissä ja ostaa tuoreita ja kalttaa ne ite. Parempaa, tuoreempaa ja halvempaa.
temputtajaa
 
Viestit: 41
Liittynyt:
29.05.2017 1:20

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja KannuHannu » 23.11.2017 15:22

Kannun lohirullat uunissa

- Ison lohifileen paksu keskikohta(tai valmiit graavisiivut)
- Juustoraaste tai tuorejuusto
- Suolaa, tuore tilli tai ruohosipuli (kuivamauste käy hätätilanteessa)

Nypi fileestä selkäruodot jos niitä vielä on. Leikkaa vaakatasossa fileestä ohuita siivuja.
Levitä siivut auki pellille. Ripottele suola, Juustoraaste/tuorejuusto ja yrtit pintaan. Kääri mahdollisimman tiiviiksi rulliksi. Pintaan voi myös ripotella juustoraastetta.

Uuni 200 astetta 15-20min kunnes juusto kullanruskeaa.
KannuHannu
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 63
Liittynyt:
29.12.2016 11:48

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Starsailor » 28.11.2017 14:15

Yksinkertainen niksi, mutta uskon, että valtaosa täällä hyötyy siitä:

- Käytä uunia paistamisen sijaan

Kanan, jauhelihan, vihannesten ym. maku parantuu, kun ne kypsentää uunissa pannulla paistamisen sijaan. Kokolihankin voi esipaistamisen jälkeen kysyttää uunissa ja rakenne säilyy parempana. Ruokavinkki:

Halloumi & kanafile pihvejä:

Pyörittele kanafilepihvit haluamassasi mausteissa (curry & mustapippuri) ja laita ne öljyttyyn uunivuokaan. Päälle n. 1cm paksuja halloumi levyjä ja kaiken päälle rakuunaa. Kypsennä n. 200 astetta 15-20min.
Starsailor
 
Viestit: 80
Paikkakunta: Tampere
Liittynyt:
01.02.2007 22:48

Re: Pokerisivujen KOKKIKOULU

ViestiKirjoittaja Bmajor » 02.12.2017 0:00

Lämpöiset leivät ja kylmä pepsi.
Bmajor
 
Käyttäjän avatar
Viestit: 310
Liittynyt:
23.07.2006 10:02

Edellinen

Palaa alueelle Olohuoneen valitut palat